Thomas Mulder

Fysiotherapeut MSc
Manueel therapeut MSc

Expertise

  • Lage & bovenrugklachten (McGill Level 3)
  • Schoudergordel klachten (Cools Level 3)
  • Medische trainingstherapie (ook na operatie)
  • Sporten: powerlifting, olympic weightlifting, basketball, dans & vechtsport

Over

Thomas

Thomas startte aanvankelijk met de studie Gezondheidswetenschappen. Al snel werd duidelijk dat hij zich meer aangetrokken voelde tot een studie gericht op de mens als individu. Hij maakte in 2010 de overstap naar de Universiteit Antwerpen om daar in 2013 zijn Bachelor en in 2015 zijn Master of Science cum laude af te ronden, waarna hij aan de Vrije Universiteit Brussel zijn MSc titel Manueel therapie behaalde.

Na een aantal jaren als fysiotherapeut en manueel therapeut te hebben gewerkt in diverse praktijken werden Thomas en Julian op een verjaardag aan elkaar voorgesteld. Beide fysiotherapeut dus gespreksstof genoeg. De ideeën ten aanzien van training en therapie kwamen dermate sterk overeen dat langzaam het idee groeide om samen te gaan werken. Dit resulteerde uiteindelijk in de opening van de eerste fysieke locatie van EBP Studio aan de Churchill-laan 87a in Amsterdam. De basisgedachte achter EBP Studio is een minder conventionele en meer wetenschappelijke benadering van therapie en training gebaseerd op het EBP principe (Evidence Based Practice)

In de afgelopen vijf jaren is Thomas werkzaam (geweest) bij onder andere:

  • Nederlands team basketball
  • Europees & Wereldkampioenschap 3×3 basketball
  • Racing Team Nederland
  • Talpa producties
  • Penitentiaire Inrichting Antwerpen
  • Belgische nationale studentenraad voor Revalidatiewetenschappen & Kinesitherapie

Publicatie: Does pre-surgical central modulation of pain influence outcome after total knee replacement? A systematic review (Osteoarthritis and Cartilage).

https://www.researchgate.net/publication/282018031_Does_pre-surgical_central_modulation_of_pain_influence_outcome

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26382109

Onze Visie

ebp studio halters

Evidence

Geen zes weekse transformaties of quick fixes, maar training en therapie voor gezondheid op de lange termijn, gebruik makend van de best beschikbare evidentie in de wetenschap.

Based

Onze aanpak is gebaseerd op u, onze cliënt. Symptomen als pijn zijn vaak de reden voor een afspraak. Wat is echter het eigenlijke probleem en wat wilt u weer kunnen? Het antwoord op die vragen is meestal breder dan de fysieke benadering van een conventionele fysiotherapeut en/of trainer. Soms bestaat er geen quick fix en is de oplossing niet sexy. Zie het als een verandering in gedrag.

Practice

Vanuit onze expertise proberen we samen tot de kern van uw klacht(en) en de best passende oplossing te komen.

Wij kunnen helaas geen garanties bieden. Ieder die anders beweert, behaalt vaak slechts korte termijn resultaten en mist een stuk transparantie. Wij helpen u controle te krijgen over uw situatie. Daarvoor hebben wij u nodig.